Saturday 7 November 2009

Storpotäterna


Sådana här bilder ser man lite varstans på bilar. Det är landets Storpotäter. Han i mitten är högsta Storpotät. De andra är hans potät-brorsor. Någon av dem är tydligen storpotät för typ något militärt. Den andra vet jag inte.
Vissa syrier gnäller lite i smyg över folk som smörar genom att sätta upp dylika bilder i sina bilfönster eller på väggar på kontor eller i affärer. Men ingen skulle uttala någon kritik offentligt.
Man skulle kunna göra en analys av hur dessa Storpotäter framställs på de officiella bilder som finns uppsatta utanför myndigheter och departement. Ibland ser de tuffa ut som här. Ibland ser man bilder på den högsta Storpotäten utan solglasögon, där han ler och nästan ser gullig ut (typ utbildnings- och barnfrågor). Andra bilder på honom utan solglasögon kan vara för typ handelsfrågor, då han har en grå kostym på sig och har ett uttråkat neutralt ansiktsuttryck. När det gäller de hårda frågorna, som armén och liknande, har han alltid pilotglasögon och tuffa kläder på sig. Helt klart har någon tänkt till över hur han ska framställas.

No comments: