Saturday 10 March 2007

Lördag 10/3 Hemma

Hemmadag med omställningar i huset, några flyttar ut, andra kommer ikväll. Jag byter rum till ett av mina favoriter, ett litet hus på en terass högt upp nära himlen. Det blev en massa kånkande två trappor ner, över gården (bilden nertill) och upp tre trappor. Nu är jag mer än nöjd! Har dessutom en schysst uteplats för mig själv. Tände lyktan för lite mysstämning och fotografering, det blev inte så tokigt. På kvällen hör man också trummorna från Djema el Fna i bakgrunden, magic... lätt att stanna hemma på sin altan.

Det enda andra jag fick gjort under dagen var en snabb tur till ett litet snabbköp i hyfsad närhet. Fick som vanligt hoppa undan alla galna mopedister som kör som dårar på de smala gatorna, som nästan inte kan kallas mer än bredare gränd.

Bredvid snabbköpet ligger en saluhall som stinker ladugård. Hann inte gå in och titta, men jag måste gå tillbaka och se vad det är som luktar så illa där.

På väg hem, strax innan avfarten från den halvstora grändgatan, mitt emot kvartersmoskén, köpte jag smått torra, men goda apelsiner av en söt liten farbror i djellaba (morgonrocksliknande klänning brukar folk beskriva dem som, fast det tycker jag är en rätt nedsättande beskrivning).

Farbrorns affär är ett sunkigt litet hål i väggen. Det kändes som att jag var hans första kund för dagen för han såg så glad ut och fem apelsiner kostade fem dirham. Det såg så synd ut om honom att jag ville köpa alla apelsinerna.