Wednesday 28 March 2007

Onsdag 28/3 Fultråkiga bilder

Var i nya stan, Gueliz, och skulle göra lite ärenden. Kontoret jag letade efter hade flyttat och ingen visste vart. Jaha. Och hur man skulle få reda på vart, det visste ingen.

Sonkade runt och tittade i affärer, men hittade inget jag hade lust att köpa, bara en massa fula saker. Kläder och skor i nya stadsdelen kostar nästan som i Sverige, så det är förhållandevis dyrt med tanke på att normalinkomsten är mycket lägre.

Tog en kaffe vid stora Mohammed V-avenyn, som är genomfartsled, och studerade folklivet. Det gjorde killarna framför mig på caféet också, bara satt där och stirrade utan att prata hur länge som helst. Det är mycket turister också i nya stan. Såg ett ungt västerländskt par, hon med rakad skalle och några knallröda långa hårtestar mitt uppe på huvudet. Det är INTE en vanlig syn här, och jag undrar vad marockanerna tänker när de ser en sådan frisyr på en kvinna.

Inga stora visioner idag, tog några fula kort, för allt är sannerligen inte vackert här omkring. Ska nog bygga ut den fula avdelningen, men just idag orkade jag inte fotografera så mycket. Tog ett tråkigt kort på en helt vanlig bakgata i medelklasskvarter.

Det enda jag fick gjort idag var att tvätta och torka mina kläder, det blåste bra från Atlasbergen, och att jag inte lyckades uträtta det jag tänkt mig, plus några andra tråkiga saker som ingen är intresserad av. Inte en dag som går till historien.