Monday 30 November 2009

Fotboll på restaurang


Enligt alla västerländska resenärers Bibel, guideboken Lonely Planet, är det här en ganska bra restaurang. Vet inte riktigt om jag håller med. Al Andalib i Aleppo är en ok restaurang, men inte mycket mer än så. Vi fick själva sopa bort smulorna på bordet från de tidigare gästerna, men jag blev i alla fall inte magsjuk.

Serveringspersonalen var dock trevlig och entusiastisk, det måste jag säga. Snabba som attan var de också, inte så konstigt med tanke på den korta menyn, den mesta maten var väl redan förberedd och klar ute i köket.
Det vi hade att välja på var: Kött eller kyckling, ris eller pommes frites, eller mezze.
Flexibelt system på skylten, man uppdaterar bara priset med den första siffran. Undrar hur många år sedan priset var 50?


Det var mest lokala män på restaurangen, varav de i vår hörna ivrigt tittade på den spännande kvalmatchen inför fotbolls-VM nästa år mellan Egypten och Algeriet.

En match som för övrigt föregicks av upplopp och politiska kontroverser, eftersom egyptiska mobilföretags kontor sattes i brand i Algeriet efter att Egypten vann den första kvalmatchen mellan länderna och efter att det algeriska landslaget attackerats när de kom till Egypten, med blodvite på vissa spelare som följd.

Jisses vad folk hetsar upp sig för lite sport ;-).

No comments: